Inloggen Registreren

Inloggen in je account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthou mij

Maak een account

Velden met een (*) zijn verplicht. Voor je wachtwoord tenminste 8 tekens met 1 Hoofdletter en 1 cijfer.
Naam *
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Verifieer wachtwoord *
Email *
Verifieer email *
Captcha *

Place2Chat.be

SeniorenChat.eu


Place2chat Tweets


@AlfaRadio2017 kom mee luisteren en chatten. Maak de dj's gek met een leuk verzoekje kan allemaal op… https://t.co/Yd3lEdzQEK

kom mee luisteren en chatten. Maak de dj's gek met een leuk verzoekje kan allemaal op https://t.co/U0qxuKmUvd Follo… https://t.co/Bk4zltD9Si

@AlfaRadio2017 kom mee luisteren en chatten. Maak de dj's gek met een leuk verzoekje kan allemaal op… https://t.co/VQnN95Ezca

Yeaahhh Dj-Cat mag het weekend afsluiten Alfa Radio kom mee luisteren en chatten. Bent u er ook bij op… https://t.co/IzyttXrH08

@AlfaRadio2017 Radio - Altijd gezelligheid! Luister mee naar onze gezellige dj's Om 10 uur Dj Johan En Herma Om 13… https://t.co/19FjOIz3ux
Volg Place2chat op Twitter

All FAQs

Please select your question category

Dit Item in veel gestelde vragen behandeld vragen over onze website. Staat jouw vraag er niet bij? Onderaan bij "Stel een nieuwe vraag" kun je jouw vraag insturen. We zullen je vraag dan z.s.m. met antwoord plaatsen onder de juiste categorie.

Rechts naar boven net onder het "Topmenu" vind je 2 knoppen. "Inloggen / Registreren". Klik op "registreren". Er verschijnt dan een registratie formulier waar mee je tevens een beperkt profiel op stelt. Vul svp secuur alle verplichte vragen in. Om spam te voorkomen dien je ook de Captcha controle uit te voeren. Als laatste klik je op "Registreren". Je ontvangt dan een email met daarin een activatie link. Hier kun je op klikken en je registratie wordt bevestigd. Mocht de activatie link onverhoopt niet "klikbaar zijn" dan kun je de link copieëren en in je browser plakken.

Uiteraard is registratie op onze website gratis en geheel vrijblijvend.

Nee. Het registreren en profiel maken op de website is geheel vrijblijvend. Echter het kan wel zo zijn dat in de nabije toekomst bepaalde delen van de website alleen toegankelijk zijn voor geregistreerde gebruikers. Op dat moment kun je ook altijd nog bepalen wat je dan doet.

Het uitvoeren van de spam controle bij bepaalde formulieren is helaas een noodzakelijk kwaad geworden. Het systeem kan zo vast stellen of het een computer is die het formulier wil verzenden of een mens. Dit is echt hoog nodig om spam op onze website te voorkomen. Op deze manier behouden we een betrouwbare en snelle website.

Nee. Om het uiterste uit de website te halen is het wel nodig om cookies te accepteren. Je kunt echter de cookies weigeren of deels regelen in je browser geheel naar je eigen behoefte. Een uitgebreide uitleg hierover vind je hier >>>Privacypolicy.

Dat kan zeker. Kijk eerst in de lijst met het commando /bs botlist welke botjes er beschikbaar zijn. BotServ geeft in je privé een overzicht van beschikbare botjes. Kies er eentje uit die je wilt hebben en gebruik dit commando. /bs assign #kanaal nick (Vervang #kanaal door de naam van jouw chatbox altijd beginnend met een #. En vervang nick door de nicknaam van het botje dat je hebt uitgekozen.) Druk dan op enter. ChatBotje vertrekt nu en je nieuwe botje joint in je kanaal.

Wanneer U Uw wachtwoord bent vergeten van de website kunt U deze opnieuw instellen. Gebruik hiervoor deze link.

NickServ is de dienst op de chat die alles regelt omtrent de Nicknaam. Zoals nickNaam registratie en veel andere dingen die met de nicknaam te maken hebben. LET OP!! NickServ is een dienst op de chatserver en staat dus los van de website.

Stap 1:

Je typt /ns register wachtwoord email-adres (waar wachtwoord staat zet je een wachtwoord en waar email-adres staat zet je een correct werkend emailadres neer) Dan druk je op Enter, Er verschijnt nu een privé bericht bij je van NickServ. Daar zie je de status en dat ziet er zo uit: 

<NickServ> Nick pukkels is geregistreerd.

<NickServ> Je wachtwoord is pukkeltjes - onthoudt dit voor later gebruik.

Gefeliciteerd, je nick-naam is nu geregistreerd.

Bovenstaande uitleg is bedoeld voor chatters die gebruik maken van een IRC chat client zoals bijv. BorgIRC. Echter heel veel chatters chatten via een website (Webchat) Daar is het registreren van je naam wat makkelijker. Links onderin de webchat staan 3 icoontjes. Klik op de meest linkse van de 3 (menu) en selecteer dan "Registreer je nickname" Vul in een geldig werkend emailadres en het wachtwoord voor je nicknaam. Klik onder op "Registreer je nickname" en sluit daarna het venster. Er verschijnt nu een privé bericht bij je van NickServ. Daar zie je de status en dat ziet er zo uit: Zie hier boven.

Stap 2:

Vanwege de complexiteit van stap 2 hebben we deze laten vervallen. Dus na het doorlopen van stap 1 is je naam geregistreerd.

Als U Uw wachtwoord van de chat (Uw nick-naam) bent vergeten kunt U het beste even joinen in ons help kanaal. Daar zal een admin U vragen om de betreffende nick en het emailadres waarmee de nick geregistreerd is. Als U die niet meer weet zullen wij Uw wachtwoord niet door geven.

Je kunt instructies opvragen om je wachtwoord te resetten. Voorwaarde is wel dat je een correct en werkend emailadres hebt gebruikt bij het registreren van je nicknaam. Dit is het commando:  /ns resetpass nick e-mail (Vervang het woord nick door jouw nicknaam en vervang e-mail door het emailadres dat je hebt gebruikt bij het registreren van je nicknaam en druk op enter). Een bevestigingscode wordt gestuurd om je wachtwoord mee te resetten

De 2e optie is dan Uw nick-naam te droppen en opnieuw te registreren . Dit doe je door te typen: /ns drop nick (vervang nick door jouw nick-naam) en drup op enter. Je nick is nu verwijderd. LET OP! Ook alle toegangen en rechten die aan die nick verbonden waren worden verwijderd. Iedereen kan nu de betreffende nick weer registreren.

Als je joint met je geregistreerde naam moet de server je herkennen als zijnde geidentificeert. Als je inlogt via webchat gaat dat eenvoudig door in het inlog venster behalve je naam ook je wachtwoord te typen in het daar voor bestemde veld. Op IRC (op de chat) moet je dit zelf doen.Type /ns identify wachtwoord en druk op enter. (waar wachtwoord staat zet je het wachtwoord van je naam) **LET OP** Type dit commando altijd binnen 1 minuut anders veranderd je naam in gast, dit om de geregistreerde naam te beschermen. Dit proces kan automatisch met een IRC client d.m.v. het gebruik van "perform" Zie hiervoor de documentatie van je irc client.

Ja. Zet de identificatie van je naam op de server uit met het volgende commandoType /ns logout naam en druk op enter (waar naam staat zet je je eigen chat naam) In dit geval wordt je dus niet meer herkend als de echte eigenaar van je huidige nick. Dit betekend dan ook dat rechten in rooms waar je die normaal hebt niet actief zullen zijn,

Dit doe je door te typen: /ns drop nick (vervang nick door jouw nick-naam) en drup op enter. Je nick registratie is nu verwijderd. LET OP! Ook alle toegangen en rechten die aan die nick verbonden waren worden verwijderd. Iedereen kan nu de betreffende nick weer registreren.

ChanServ is de dienst op de chat die alles regelt omtrent de kanalen, chatrooms oftewel chatboxen. Zoals kanaal registratie en veel andere dingen die met de kanalen te maken hebben. LET OP!! ChanServ is een dienst op de chatserver en staat dus los van de website.

Zorg om te beginnen dat je in je nieuwe kanaal bent. Je kunt je kanaal maken door te typen /join #naam-kanaal en dan op enter drukken. Je zit nu in je nieuwe kanaal.

Type /cs register #kanaal En druk op enter. Vervang #kanaal door de naam van je chatbox, die begint altijd met # Zorg er voor dat je operator in je chatbox bent voor de registratie. Dat wordt je door als eerste in jouw chatbox te joinen. In een bericht van ChanServ zie je de status van de registratie. Je kunt ook een korte omschrijving aan de registratie toevoegen. Type dan: /cs  register #kanaal korte-omschrijving Waar korte-omschrijving staat type je in enkele woorden een omschrijving.

Als je kanaal geregistreerd is joint er direct een botje,genaamd: "ChatBotje" Deze kun je o.a. gebruiken voor kanaal bescherming. voor uitleg type:  /bs help (op de chat) Binnenkort staat die uitleg ook hier in de faq.

/cs akick #kanaal add naam reden (waar #kanaal staat type je de naam van je chatbox en dat begint altijd met een # en waar reden staat kun je optioneel de reden typen.) Het AKICK ADD commando voegt het gegeven nick of masker toe aan de AutoKicklijst. Als een reden is gegeven, dan zal die gebruikt worden bij het kicken van de gebruiker; indien niet gegeven zal de standaard reden gebruikt worden: "Gebruiker werd verbannen van het kanaal". Wanneer een geregistreerde nick is opgegeven dan zal het NickServ account op de lijst worden gezet in plaats van het masker. Alle gebruikers in die nickgroep zullen dan worden verbannen.

/cs akick del het AKICK DEL commando verwijdert het gegeven masker of de nick van de AutoKicklijst. Het verwijdert weliswaar geen bans die geplaatst zijn net omwille van de AutoKick; die moeten manueel verwijderd worden. Het AKICK LIST commando geeft de AutoKicklijst weer.

/cs akick list het AKICK LIST commando zorgt er voor dat als een masker word gegeven zullen alleen de AutoKickvermeldingen die overeenkomen met het masker worden weergegeven in een lijst.

/cs akick view Het AKICK VIEW commando is een versie van AKICK LIST die meer informatie geeft.

/cs akick enforce Het AKICK ENFORCE commando, zorgt ervoor dat ChanServ gebruikers  verwijdert van het kanaal die overeenkomen met een vermelding in de AutoKicklijst.

/cs akick clear Het AKICK CLEAR commando, maakt de AutoKicklijst leeg.

Dat doe je alsvolgt: Type /cs levels #roomnaam set autovoice -1  

Dat weer uitschakelen? Type /cs levels #roomnaam set autovoice 1 (Uiteraard bij beide commando's vervang je #roomnaam door de naam van jouw chatbox, altijd beginnend met een #)

De voorwaarde hier voor is dat de naam de je automatisch rechten wilt geven geregistreert is. We gebruiken hiervoor het access command. Type /cs ACCESS #kanaal ADD Naam niveau  (Vervang #kanaal door de kanaalnaam en begin met een # en vervang naam door de geregistreerde naam die de rechten gaat krijgen. Niveau vervang je door een cijfer dat staat voor de hoogte van de rechten. 2 = voice, 4 = halfop, 5 operator, 10 is Administrator en 9999 is mede owner.) **Let op** Wees heel voorzichtig met wie je de code 9999 geeft omdat deze persoon dan de zelfde rechten heeft als de kanaal eigenaar.

Je typt het volgende commando: /cs ACCESS #kanaal DEL Naam (#kanaal vervang je door de kanaalnaam, die begint altijd met een # en vervang Naam door de naam van wie je de rechten wilt verwijderen.) Druk dan op enter. Een niveau toevoegen is hier niet nodig.

Als je op de chat bent type je /join #naam-kanaal. Zo simpel maak je je eigen chatroom. Nu is het zaak om eerst je nicknaam te registreren (zie uitleg onder NickServ) en daarna je chatroom te registreren (zie uitleg onder ChanServ Hoe registreer ik mijn kanaal/chatbox op de chat?). Dan kun je nog op de homepagina van onze website een code maken die je op je website kunt plaatsen. Mocht je er nu nog niet helemaal uit komen join dan op de chat ons helpkanaal #Help en wij helpen U graag verder.
Dat kan met webchat niet helaas. Hiervoor zul je je echt moeten gaan afvragen om met een mIRC client te gaan chatten. Bijvoorbeeld BordIRC die je kunt vinden op www.borgirc.net of RazorBlade die je kunt vinden op http://rb.svfoxhol.nl/download/download.htm En anders even de zoekfunctie van Google gebruiken. Er is ook een versie van BorgIRC te downloaden bij ons. Kijk op onze website.
Als U de room owner of stichter bent kan dat opo deze manier, U typt /cs drop #room-naam #room-naam (vervang 2x #room-naam de de naam van de room die gedropped moet worden en druk dan op enter) Uw room is verwijderd Of door even te joinen in #Help en 1 van onze aanwezige admins zal dan Uw room voor U droppen. (verwijderen) Het kan ook met een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Uw nicknaam, het emailadres dat gebruikt is bij registratie en de betreffende room-naam. Zo kunnen wij controleren of U ook echt de owner van de room bent.
U kunt een roomban zetten met Uw muis. dat gaat alsvolgt: Klik links op de betreffende nick in de namenlijst, klik dan rechts op de betreffende nick, klik met de linker muiknop op het woordje ban en er verschijnt een dropdown menu. Selecteer in dat menu de 3e ban optie.

Dan kunt U een ban zetten met een commando. Voordeel van deze is dat U de persoon ook kunt bannen als deze offline is. Type: /mode #room-naam +b mask of type: /mode #room-naam +b IP-nummer (vervang room-naam door de naam van Uw chatroom beginnend met een # en vervang mask door de mask van de betreffende chatter)(of in de 2e optie alle stappen het zelfde alleen geen mask maar een IP-Nummer ofwel een IPadres) De mask van een chatter kunt U vinden door een /whois te doen op de betreffende chatter met /whois nick-naam (vervang nick-naam door de naam van wie U de mask wilt vinden) Het IPadres in het meest doeltreffende. Heeft U echt een groot probleem met iemand in Uw chatroom die U er echt niet meer in wilt hebben? Join dan even in ons helpkanaal en een van onze admins zal het IP voor U opzoeken.

Dan is er nog deze optie: Type: /cs ban #kanaal 1d nick OF masker reden (vervang #kanaal daar de roomnaam beginnend met een #, vervang nick door de betreffende nicknaam OF zet daar de mask van de betreffende nick, vervang reden door de reden van de ban) Mask kan alleen opgegeven worden door de kanaal stichter (owner) Er tussen staat nog 1d en dat is de tijd waarna de ban zal verlopen. 1d is voor 1 dag dat kan ook als 24h. Bijv. 2d is 2 dagen, 3d is dagen enz. 1h is 1 uur 2h is 2 uur enz. ) is voor permanent.
Als je een IP ban hebt (Server Ban) en je weet van niks of je denk dat de ban onterecht is, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Omschrijf je probleem en wij zullen zien wat we kunnen doen.
De naam van je chatbox wijzigen is helaas niet mogelijk. Wel is het heel simpel om je oude chatbox te verwijderen en een nieuwe op te zetten. Om je huidige chatbox te verwijderen type je: /cs drop #room-naam #room-naam (vervang #room-naam door de naam van de teverwijderen chatbox altijd beginnend met een #) Wel 2 maal #room-naam. Dan ga je de nieuwe room openen. Stel je nieuwe chatbox gaat chatten heten. Type dan /join #chatten en druk op enter. In deze faq kun je lezen hoe je je nieuwe chatbox kunt registreren. Hoe registreer ik mijn chatroom op de chat.
Heb je je chatbox gemaakt met "Chatbox-Maken.be of Chatbox-Maken.senior" dan kun je helaas geen andere kleur krijgen.

Heb je bij ons een "radio chatbox" join dan #help (de helproom) en vraag daar om een andere kleur.

Heb je je chatbox gemaakt met "chatbox-maken-1" ga dan naar http://place2chat.com/chatboxmaken-1 en maak daar opnieuw een code met de juiste kleur. Plaats deze code in de plaats van je vorige code op je website.

BotServ is de IRC dienst die op de chatserver alles regelt waar het gaat om de services botjes. Als je je kanaal registreert dan joint direct het standaard botje genaamd "ChatBotje". Om deze te vervangen door een ander botje lees je onder BotServ het artikel dat gaat over "botjes toewijzen aan een kanaal." Botjes die de server beschikbaar stelt aan chatters om bijvoorbeeld je chatbox te beheren door bijvoorbeeld te kicken bij niet toelaatbaar taalgebruik. Maar er zijn nog veel meer opties. 

Met dit commando: /bs assign #kanaal naam (#kanaal dat vervang je door jouw kanaalnaam die altijd moet beginnen met een # en naam vervang je door de naam van het botje dat je hebt uitgekozen.) 

Het kanaal moet geregistreerd zijn. Bij registratie van je kanaal joint er automatisch een serverbotje in je kanaal, genaamd ChatBotje. Wil je deze vervangen door een ander botje? Dan moet je gewoon de procedure volgen om een nieuw botje toe te voegen aan je kanaal, als het nieuwe botje joint verdwijnt de oude automatisch. Om een nieuw botje aan je kanaal toe te voegen moet je er eerst 1 uitzoeken. Type hiervoor:/bs botlist , en BotServ zal privé komen bij je en een lijst bestaande botjes tonen. Voorbeeld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ja dat kan: Type: /bs unassign #kanaal naam (vervang #kanaal door jouw eigen kanaalnaam die altijd begint met een # en vervang naam door de juiste naam van jouw huidige botje.

MAAR **LET OP** Wij raden het af om geen serverbotje in je kanaal te hebben, ook als je deze niet actief gebruikt. Het botje heeft namelijk een functie. Dat is dat het botje je kanaal open houd als er niemand in zou zijn. Als dit niet gebeurd en je kanaal zou tijdelijk leeg staan zonder serverbotje dan gaan al je instellingen verloren zoals je topic maar ook je bans, automatische op instellingen enz. enz..

Ook dat is geen enkel probleem. Je moet hiervoor wel even naar onze helproom om dit te vragen. Als iemand van ons team je te woord staat vraag je of er een botje toegevoegd kan worden aan de botlist. Er moet dan even iemand bij komen die deze rechten heeft en dan zal dat direct voor je in orde worden gemaakt.

Stap 1: Eerst moet de kick/ban optie worden aan gezet. Type: /bs kick optie #kanaal ON 3 Vervang #kanaal door de naam van jouw kanaal, altijd beginnend met een #. De 3 staat voor het aantal keren dat er gekicked wordt alvorens een ban volgt. Je kunt dit dus zelf ook hoger of lager instellen. 3 is standaard.

Stap 2: Type:/bs badwords #kanaal ADD woord SINGLE START END Vervang #kanaal door de naam van jouw kanaal, altijd beginnend met een #. Vervang woord door het in te voeren scheldwoord.  Bij START volgt actie als een woord begint met het scheldwoord. Bij END volgt actie als een woord eidigt op het scheldwoord. Bij SINGLE volgt actie als het gehele scheldwoord gezegd woord. Als je dit niet invult volgt er altijd actie als het scheldwoord getypt wordt.

MemoServ is de dienst op onze IRC Chatserver die het mogelijk maakt dat gebruikers onder elkaar berichten kunnen versturen, of bijvoorbeeld achterlaten als iemand niet op de chat aanwezig is. Een kleine maar handige dienst. Om memo's te kunnen versturen OF ontvangen dient je nick-naam wel op de chat geregistreerd te zijn. Ook een kanaal waar je een memo naar toe stuurt moet geregistreerd zijn. Zie hier voor de meest gestelde vragen over MemoServ.

Gebruik het volgende commando: /msg memoserv send nick of #kanaal memo-tekst (vervang nick of #kanaal door de nicknaam of de kanaalnaam waar de memo voor bestemd is. Ook hier geld dat de kanaalnaam altijd begint met een # Vervang memo-tekst door de tekst van de memo.)

Bovenstaand commando stuurt de opgegeven nick of #kanaal een memo, een bericht. Wanneer je een memo naar een nick verstuurt zal de ontvanger een notificatie krijgen dat hij/zij een nieuwe memo heeft. Houd de teksten van een memo kort en duidelijk. De verstuurder, ontvanger of het #kanaal dat een memo ontvangt moeten allen geregistreerd zijn op de chat.
Je wordt geinformeerd over nieuwe memo's wanneer je inlogt en wanneer deze aankomen. Met /msg memoserv list (en druk dan op enter) zie je of je memo's hebt en hoeveel. Om een memo te lezen gebruik je het volgende commando. /msg READ nummer | LAST | NEW Je gebruikt dus 1 optie, een nummer ofLAST. met een nummer, bijvoorbeeld 1 krijg je memo 1 uit je lijst te zijn. Met Last de laatste nieuwe memo. (druk na het commando op enter).

HostServ regelt op de chatserver zaken die te maken hebben met je host. Zo kun je via hostserv bijvoorbeeld een Vhost aanvragen voor een nick of een groep.

gebruik dit commando: /msg hostserv request vhost (op de plaats waar vhost staat zet U de door U verlangde vHost.) Voorbeeld van een vHost. jan.jansen of jan.jansen.man Dus altijd minimaal 2 delig met een punt er tussen.
Je vHost is nu aangevraagd en staat in het systeem. Er wordt nu een memo verstuurt naar de aanwezige Admins. Zo gauw er een admin tijd heeft zal deze je vHost activeren. We vragen je derhalve om geduld.
Gebruik het volgende commando: /msg hostserv on

Bovenstaand commando activeert de vHost die is toegewezen aan de nick-naam die je gebruikt. Nu zal voortaan elke gebruiker die een /whois op je doet de vHost zien in plaats van je echte host/IP-adres. Let wel, Admins kunnen ten alle tijden je echte mask/IP-adres opvragen indien nodig.
Uiteraard kan dat en dat is vrij simpel om te doen. Je typt het commando /hs off en druk dan op enter. Je Vhost is nu van jouw nick verwijderd. Let wel op: Als een gebruiker nu /whois doet op je naam zal deze weer je echte hostnaam te zien krijgen.
Ja zeker, dat is geen enkel probleem.  Je kunt aan een operator of admin om een vHost vragen. Heeft diegene die jij vraagt niet de juiste rechten om dit te doen dan zal hij/zij er wel voor zorgen dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt. Geef de door jou verlangde vHost op. Voorbeeld: mooie.man of moooie.man.ik Het moet dus uit minimaal 2 delen bestaan die weer met een punt er tussen 1 geheel vormen. Het beste vraag je om een vHost in de room #Help. type /join #Help en druk op enter en je joint het helpkanaal. Als je te horen krijgt dat je vHost geregeld is dan hoef je alleen nog het volgende te typen: /hs on Dan is je vHost direct geactiveerd.

Hier kun je antwoorden vinden die betrekking hebben op vragen over webcam op de chat.

Ja. Het gebruik van de webcams is helemaal gratis. We verwachten wel dat iedereen die gebruik maakt van de webcams zich gedraagt. Bloot, sex e.d. zullen we niet accepteren. Bij overtredingen tijdens het gebruik van de webcam wordt je eerst gekickt van de webcams. Bij meerdere overtredingen zullen we je een serverban opleggen van tenminste 1 maand.
Ja. Juist omdat dit veel misbruik in de hand kan werken en het niet onze bedoeling is er een sex webcam site van te maken. Admin modereert de webcams. Zowel open als privé kunnen steekproefgewijs kan bekeken worden of het er netjes aan toe gaat. Want OOK privé is het niet de bedoeling dat het een sex gebeuren wordt. Daar zijn voldoende andere sites voor.
Sinds enkele jaren maken we gebruik van de webcam functie met geluid optie. Het gebruik van een webcam en microfoon kan worden ingeschakeld rechts bovenin de webchat.


Iedereen kan zelf bepalen of je hier gebruik van wilt maken of niet. Als je er voor kiest je webcam en of microfoon in te schakelen. Dan krijg je achter je nick een webcam plaatje of een microfoon plaatje. Hier kunnen dan andere chatters weer op klikken en daarna kunnen ze je horen of zien.


In de webcam instellingen kan je onder het tabblad “settings” instellen of je de webcam voor iedereen
toegankelijk maakt. Dit doe je door geen kruisje achter prive: te zetten. Doe je dit wel dan moet je eerst toestemming geven of ze je cam mogen zien.
Veel plezier met het gebruik van de webcams.

Hier komt alles wat buiten de standaard irc categorieen valt. Zoals het gebruik van kleuren in teksten en nog veel meer.

Teksten in kleuren als je chat met een irc client zoals BorgIRC wordt id de betreffende clients duidelijk uitgelegd. Kleuren gebruiken in de webchat: Links onderin zie je 3 icoontjes. Klik op de middelste. Je kunt dan de foreground (letterkleur) selecteren en ook de achtergrondkleur. Selecteer deze en kies dan de gewenste kleur(en) Het vierkanje met de B als je die aan klikt is je tekst bold (vet) Het vierkantje met de u als je die aanvinkt is je tekst onderstreept. Klik je er nogmaals op dan is je tekst weer normaal. Dit geld ook voor het vierkantje met de B.
Het kan maar het werkt nu alleen nog in de webchat en dat alleen in de configuratie waarin we de privé hebben uitgeschakeld. Op IRC kan het ook alleen dat zit nog in de pen en werken we nog aan. Een goede oplossing om dit te vervangen is een lastig persoon op ignore te zetten. Het beste is om deze vraag te stellen in onze helproom.
In de namenlijst ga je op een naam staan. Dan eerst klik linker muisknop op de naam, dan klik rechter muisknop muisknop. Dan selecteer je "negeer" en klikt daarop met je linker muisknop. Deze uitleg is speciaal voor onze webchat.
In de namenlijst ga je op een naam staan. Dan eerst klik linker muisknop op de naam, dan klik rechter muisknop muisknop. Dan selecteer je "niet langer negeren" en klikt daarop met je linker muisknop. Deze uitleg is speciaal voor onze webchat.
Dat kan met Androirc. Een irc chatprogramma dat werkt zonder flash.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.androirc <--- Daar kun je androirc gratis downloaden. Installeer dit programma op je mobiele telefoon.  
http://wiki.androirc.com/doku.php <--- hier vind je Engelstalige uitleg. Er is nog een mogelijkheid om mobiel te chatten. Dat is een optie zonder download.
https://client00.chat.mibbit.com/ Mibbit irc chat, geen download en geen flash nodig. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar androirc.
https://itunes.apple.com/nl/app/turboirc/id583000012?mt=8 <--- En die is speciaal geschikt voor Apple.
FAQs - All FAQs
No faqs match your search criteria